More

Salibandymiesten kiriä ei palkittu – Ruotsi maalin verran parempi Brnossa

Suomi taipui lauantaina tiukan väännön jälkeen Ruotsille maalein 6-7 Tshekin Brnossa pelattavassa EFT-turnauksessa. Länsinaapuri johti ottelun puolivälissä jo 0-4, mutta Suomi kiri kahdesti rinnalle ennen ruotsalaisten lopullista nykäisyä.

3+1 kerännyt ottelun ykköstähti Gustav Fritzell avasi maalihanat avauserässä, ja toisessa erässä Ruotsi lisäsi johtoa jo neljään ennen Suomen heräämistä. Ottelun ensimmäinen ylivoima toi nopeasti tulosta, kun Nico Salo löi Suomen parhaana palkitun Eemeli Salinin nappisyötön takatolpalta tyhjään maaliin käynnistäen samalla kirivaihteen. Vielä ennen toista taukoa Valtteri Kainulainen ja Salin toivat Suomen jo maalin päähän.

Päätöserään Suomi tuli päättäväisesti, ja Jami Manninen täräytti Jani Kukkolan esityöstä pelin tasoihin. Ruotsi meni nopeasti taas edelle ja Albin Sjögrenillä oli mahdollisuus lisätä johtoa rangaistuslaukauksesta. Suomen maalia perjantain tapaan vartioinut Eero Kosonen esti aikeet, ja Suomi onnistui tappamaan myös rankkaria seuranneen alivoiman. Hetki Mikko Leikkasen kakkosen päättymisen jälkeen hieman ennen päätöserän puoliväliä Kukkola ja Manninen juonivat pelin jälleen tasoihin.

Pelikellon käännyttyä viimeiselle viisiminuuttiselle Fritzell karkasi pahantekoon, ja sama mies löi pallon vielä tyhjään maaliin ennen kuin Suomi sai viimeisen kavennuksen 15 sekuntia ennen päätössummeria. Kolmas kiri jäi maalin vajaaksi, ja näin Suomi kukistettiin eilisen Sveitsi-tappion jatkeeksi toisen kerran.

Päävalmentaja Petteri Nykky oli tyytyväinen ryhmän tasonnostoon, mutta tulos jäi piirun vajaaksi.

– Se oli vähän kaksivaiheinen peli. Lähdimme taas peliin hyvin, mutta toiseen erään jotenkin jäimme koppiin, vaikkei pitänyt. Ruotsi sai muutaman maalin ja jouduimme köysiin, mutta saimme sen ylivoimamaalin ja se vähän käänsi peliä toiseen suuntaan. Kolmas erä oli ihan hyvää tekemistä, mutta aivan se ei riittänyt tällä kertaa. Hyvän nousun pojat teki eilisestä kokonaisuudessaan, ilme oli parempi ja tekemisen malli oli ihan erilainen. Vastustaja oli myös paljon kovempi kuin eilen.

Riian MM-kisojen jälkeen Suomi on kohdannut Ruotsin viidesti, ja voittoja on irronnut yksi. Prahan MM-kisoihin on aikaa 217 päivää, ja Nykky katsoo tilannetta pidemmällä perspektiivillä.

– Jos joku ei näe, että olemme hieman perässä, sitten ei näe. Se, että päästäänkö dominoivaan asemaan, jää nähtäväksi, mutta meillä on pidempi prosessi käynnissä. Kun joulukuussa ratkaisupelit alkavat, olemme kohdanneet Ruotsin kahdesti ja tiedämme, mitä menestyminen vaatii. Ruotsilla on kova jengi ja muutkin ovat tulossa kovaa. Tässä vaiheessa voi vielä tehdä virheitä, ja arvokisoissa tavoitellaan sitten menestystä. Meidän työmaamme on kristallinkirkas.

Sunnuntain päätösottelussa Suomi kohtaa Petri Kettusen valmentaman Tshekin. Nykyn mukaan pitkän kauden rasitukset näkyvät joukkueessa, mutta viimeisessä pelissä lyödään vielä koneesta irti kaikki mitä löytyy.

– Paljon pelanneet ukot ovat aika raihnaisia, ja katsotaan, millainen joukkue saadaan huomenna kasaan. Tarkoitus on kuitenkin saada mahdollisimman paljon tietoa siitä, mitä kesällä pitäisi tehdä. Tshekki on kova, ja steppi pitäisi ottaa taas eteenpäin. Tuloksilla ei sinänsä näissä peleissä ole niin väliä, mutta haluaisihan sitä nähdä, että tuloksellisestikin pärjättäisiin. Pelataan vielä se peli, ja analysoidaan sen jälkeen, mitä meidän tarvitsee tehdä.

Suomi – Ruotsi 6-7 (0-1,3-3,3-3)

1.erä: 17.49 Gustav Fritzell (Alexander Galante Carlström) 0-1.
    2.erä: 21.42 Kim Ganevik (Robin Nilsberth) 0-2, 24.59 Oskar Hovlund (Albin Sjögren) 0-3, 28.26 Galante Carlström (Fritzell) 0-4, 34.51 Nico Salo (Eemeli Salin) 1-4 yv., 35.30 Valtteri Kainulainen (Jani Kukkola) 2-4, 39.29 Salin (Sami Johansson) 3-4.
    3.erä: 42.33 Tatu Väänänen (Kukkola) 4-4, 43.39 Nilsberth 4-5, 48.35 Kukkola (Manninen) 5-5, 55.55 Fritzell (Galante Carlström) 5-6, 59.16 Fritzell 5-7 tm., 59.45 Janne Lamminen (Salin) 6-7 im.