Olympiakomitea

Suomen Olympiakomitea Liikunnasta ja urheilusta elinvoimaa Suomeen

 • Eija Alaja: Laadukas seura kehittyy ja pärjää hyvin nyt ja tulevaisuudessa
  by Suomen Olympiakomitea on 22/10/2020 at 07:00

  Suomessa on lähes 10 000 urheiluseuraa, jotka tarjoavat monipuolista toimintaa. Se tarkoittaa valtavaa määrää lapsia, nuoria ja aikuisia, jotka käyvät treeneissä useasti joka viikko. Myös seurojen kirjo on valtava, on isoja ja pieniä seuroja, yhden ja monen lajin seuroja, vapaaehtoisesti ja päätoimisesti johdettuja, huippu-, kilpailu- tai harrastustoimintaa tarjoavia seuroja, ja niin edelleen. Seuroilla voi on The post Eija Alaja: Laadukas seura kehittyy ja pärjää hyvin nyt ja tulevaisuudessa appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Olympiakomitean hallitusvaalit: puheenjohtaja- ja hallitusehdokkaat kaudelle 2021-2024
  by Suomen Olympiakomitea on 21/10/2020 at 11:00

  Suomen Olympiakomitea on valtakunnallinen liikunta- ja urheilujärjestö, joka toimii sen hyväksi, että suomalaiset liikkuisivat enemmän ja menestyisivät huippu-urheilussa. Yhdessä jäsenjärjestöjen ja yhteistyökumppaneiden kanssa rakennamme liikunnasta ja urheilusta elinvoimaa Suomeen. Järjestön hallituksen muodostavat kesäolympialaisten jälkeisessä järjestön syyskokouksessa neljäksi vuodeksi valittu puheenjohtaja, kaksi varapuheenjohtajaa ja kahdeksan hallituksen jäsentä sekä kaksi varajäsentä. Hallitukseen kuuluvista on aina kahden oltava The post Olympiakomitean hallitusvaalit: puheenjohtaja- ja hallitusehdokkaat kaudelle 2021-2024 appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Urheilijasta valmentajaksi siirtynyt Jenni Puputti: ”En olisi voinut hypätä ammattiin, josta ei saa samanlaisia fiiliksiä kuin urheilusta”
  by Suomen Olympiakomitea on 20/10/2020 at 11:32

  Jo urheilu-uransa aikana Jenni Puputti tunsi iloa, kun pystyi auttamaan joukkuekavereitaan. Intohimo kilpailemiseen sammui vähitellen, mutta syttyi vahvasti valmennuksen suuntaan. Siirtymä urheilijasta valmentajaksi oli lopulta luonteva ja helppo. Tampereen urheiluakatemian fysiikkavalmentaja Jenni Puputti otti ensiaskeleensa valmentajana jo 16-vuotiaana, kun alkoi vetää seuransa junioreille yleisurheilukoulua. Myös oma urheilu-ura oli hyvässä vauhdissa ja Puputti oli ehtinyt jo The post Urheilijasta valmentajaksi siirtynyt Jenni Puputti: ”En olisi voinut hypätä ammattiin, josta ei saa samanlaisia fiiliksiä kuin urheilusta” appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Huippu-urheilun viikkokatsaus 42/2020: Ida Hulkko huippuvauhdissa ME-naisen vanavedessä
  by Suomen Olympiakomitea on 19/10/2020 at 07:10

  Haluatko tilata Huippu-urheilun viikkokatsauksen suoraan sähköpostiisi uutiskirjeenä? Voit tilata sen täältä (Huippu-urheilun uutiset)!  Kesäolympialajit  Golf: LPGA-kiertue jatkuu tällä viikolla Yhdysvalloissa. Matilda Castrén pääsee Greensboroon hyvässä vireessä, sillä hän nappasi väliviikolla voiton Yhdysvaltain kakkoskiertueella Floridassa. Takaoven kautta Euroopan kiertueen osakilpailuun Skotlannissa selviytynyt Janne Kaske ei läpäissyt cutia. Tällä viikolla Euroopan kiertue jatkuu Italiassa. Karate: Kansainvälinen kilpailukalenteri The post Huippu-urheilun viikkokatsaus 42/2020: Ida Hulkko huippuvauhdissa ME-naisen vanavedessä appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Harrastamisen Suomen malli starttaa marraskuun harrastusviikolla
  by Suomen Olympiakomitea on 19/10/2020 at 05:57

  Lasten ja nuorten harrastamista edistävä Suomen malli käynnistyy 2.-6. marraskuuta valtakunnallisella harrastusviikolla. Marraskuun harrastusviikko järjestetään pääosin virtuaalisesti. Viikon aikana koululaiset voivat tutustua erilaisiin harrastusmahdollisuuksiin heille rakennetun harrastusviikko.fi -sivuston avulla joko opettajan johdolla tai itsenäisesti. Koulut kuulevat oppilaiden toiveita ja rakentavat heidän kanssaan yhdessä viikon harrastuskalenterin. Näin lapset ja nuoret pääsevät kokeilemaan juuri heitä kiinnostavia harrastuksia. The post Harrastamisen Suomen malli starttaa marraskuun harrastusviikolla appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Näin syntyi koronaturvallinen Paavo Nurmi Games
  by Suomen Olympiakomitea on 16/10/2020 at 09:01

  ”Tärkeintä on varautua kaikkeen”, kiteytti Paavo Nurmi Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen reseptinsä onnistuneen ja koronaturvallisen urheilutapahtuman rakentamiseksi. Olympiakomitean ja Ramirentin 6.10.2020 järjestämässä webinaarissa pohdittiin käytännön esimerkkien kautta, miten tartuntariskit voi selättää isojenkin urheilutapahtumien järjestämisessä. Kesän 2020 piti olla urheilutapahtumien superkesä. Toisin kävi. Koronaepidemian vuoksi monet kesän päätapahtumat siirrettiin tai peruttiin kokonaan. Suomessa superkesä tiivistyi The post Näin syntyi koronaturvallinen Paavo Nurmi Games appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta urheiluun
  by Suomen Olympiakomitea on 15/10/2020 at 15:07

  (Päivitetty 16.10.2020 klo 15.07) Valtioneuvoston 15.10.2020 julkaisemat uudet linjaukset ovat suosituksia, joista tehdään periaatepäätös valtioneuvoston yleisistunnossa ensi viikolla (viikko 43). Periaatepäätöksen jälkeen aluehallintovirastoilla ja kunnilla on alueellinen ja paikallinen toimivalta ja mahdollisuus tehdä tarvittaessa kulloinenkin epidemiatilanne huomioivia alueellisia ja paikallisia rajoituspäätöksiä epidemian leviämisen estämiseksi. Olympiakomitea noudattaa Suomen hallituksen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, sosiaali- ja terveysministeriön, opetus- ja The post Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta urheiluun appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Ohjaskelkkailusta uusi suomalainen olympialaji? Pitkään hiljaiseloa elänyt Kelkkailuliitto järjesti rekrytointitilaisuuden Pirkkalassa
  by Suomen Olympiakomitea on 15/10/2020 at 12:11

  Uudeksi suomalaiseksi olympialajiksi pyrkivä ohjaskelkkailu järjesti Pirkkalassa tutustumistilaisuuden lajista kiinnostuneille 15–28-vuotiaille. Erityisesti Euroopassa suosiossa olevan lajin piiristä on uupunut aktiivisia toimijoita Suomesta. Nyt tilanne on kuitenkin toinen. Vuonna 1969 perustettu Suomen Kelkkailuliitto on liittynyt Olympiakomitean jäseneksi 1976. Liitto on osa kansainvälistä ohjaskelkkailuliittoa FIL:iä (Federation Internationale de Luge). Vaikka ohjaskelkkailun historia ulottuukin Suomessa yli 50 vuoden The post Ohjaskelkkailusta uusi suomalainen olympialaji? Pitkään hiljaiseloa elänyt Kelkkailuliitto järjesti rekrytointitilaisuuden Pirkkalassa appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Matka kohti urheiluyläkoulun statusta käynnistynyt Joensuussa
  by Suomen Olympiakomitea on 15/10/2020 at 07:13

  Valtakunnallinen urheiluyläkoulutoiminnan pilottihanke käynnistyi vuonna 2017. Tänä syksynä urheiluyläkoulut ovat tulleet pysyväksi osaksi urheiluakatemiatoimintaa. Urheiluyläkoulun toimintamallia rakennetaan tämän lukuvuoden ajan myös Joensuussa.   Joensuun Lyseon peruskoulussa tiiviimpi yhteistyö Olympiakomitean kanssa käynnistyi vuonna 2019, kun ominaisuusvalmennus tuli osaksi koulun liikuntaluokkien toimintaa. Pataluodon koulussa ominaisuusvalmennus on aloitettu täysimittaisena lukuvuoden 2020 alussa. Vaikka koulujen virallinen siirtymä urheiluyläkoulumalliin on The post Matka kohti urheiluyläkoulun statusta käynnistynyt Joensuussa appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Huippu-urheilupäiviltä antia tulevaan – suomalaisen huippu-urheilun suuntaviivat kohti vuotta 2024 viimeistelyvaiheessa
  by Suomen Olympiakomitea on 13/10/2020 at 08:55

  Huippu-urheilun verkostopäivät järjestettiin poikkeuksellisesti etänä vallitsevasta koronavirustilanteesta johtuen. Koska suomalaisen huippu-urheilun strategiakausi on vaihtumassa, meneillään on yhtä aikaa monta toinen toistaan tärkeämpää prosessia, joihin saatiin arvokasta sparria yli 200 osallistujalta. Huippu-urheilun verkostopäivät järjestettiin tänä vuonna webinaarina, koska koronavirustilanne on syksyn edetessä kiihtynyt. Osanottoon webinaariksi muuttuminen ei vaikuttanut, sillä esityksiä, alustuksia ja paneelikeskusteluita seurasi kahden päivän The post Huippu-urheilupäiviltä antia tulevaan – suomalaisen huippu-urheilun suuntaviivat kohti vuotta 2024 viimeistelyvaiheessa appeared first on Suomen Olympiakomitea.