Olympiakomitea

Suomen Olympiakomitea Liikunnasta ja urheilusta elinvoimaa Suomeen

 • Skilaaksossa rakennetaan suomalaista huippumenestystä – ”Kaikki on kummunnut huippu-urheilun tarpeista”
  by Suomen Olympiakomitea on 26/01/2021 at 09:28

  Olympiavalmennuskeskus Vuokatti-Rukasta on rakentunut vajaassa kahdessa vuodessa suomalaisen lumiurheilun pauhaava sydän. Yksi keskuksen neljästä keskeisestä elementistä on tutkimus- ja kehitystoiminta, joka on hyvä esimerkki suomalaisen huippu-urheilun datastrategian pyrkimyksistä ja jota on Olli Ohtosen johdolla rakennettu johdonmukaisesti lajien huippu-urheilutoiminnan tueksi. Kun lähtee seuraamaan Olli Ohtosta Vuokatissa sijaitsevassa Snowpolis-rakennuksessa, ei voi välttyä ylitsevuotavalta tietomäärältä. Kynän on pakko The post Skilaaksossa rakennetaan suomalaista huippumenestystä – ”Kaikki on kummunnut huippu-urheilun tarpeista” appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Huippu-urheilun viikkokatsaus 3/2021: Suomen viestijoukkue päätti yli 20 vuoden odotuksen Salpausselän kisoissa
  by Suomen Olympiakomitea on 25/01/2021 at 09:08

  Salpausselän kisojen parasta suomalaisantia tarjosivat sunnuntain maastohiihtoviestit. Harri Heliövaara rikkoi merkittävän rajapyykin ensimmäistä kertaa tennisurallaan. Mikko Korhonen avasi golfin Euroopan kiertueen lupaavasti, kuten myös Elmo Lakka yleisurheilun hallikauden. Haluatko tilata Huippu-urheilun viikkokatsauksen suoraan sähköpostiisi uutiskirjeenä? Voit tilata sen täältä (Huippu-urheilun uutiset)!  Talviolympialajit Alppihiihto: Elian Lehto otti sijat 37 ja 41 Eurooppa-cupin super-G-kilpailuissa Sveitsin Zinalissa. Italiaan The post Huippu-urheilun viikkokatsaus 3/2021: Suomen viestijoukkue päätti yli 20 vuoden odotuksen Salpausselän kisoissa appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Kansainvälisen Olympiakomitean markkinointijohtaja Timo Lumme: ”Kestävien toimenpiteiden edistäminen vaatii yhteistyötä”
  by Suomen Olympiakomitea on 22/01/2021 at 15:48

  SMASH Lahti 2021 tapahtuman puheenvuorojen keskiössä näyttäytyivät erityisesti kestävän kehityksen ja vastuullisuuden teemat urheilun kentällä. Kansainvälisen Olympiakomitean markkinointijohtaja Timo Lumme nosti tilaisuuden puheenvuorossaan esiin kestävien ja vastuullisten toimintamallien olevan avainasemassa tulevaisuuden kisajärjestelyissä. Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK) Olympic Agenda 2020 -toimintasuunnitelman tavoitteena on vähentää kilpailujen järjestämisen kuluja ja järjestää näin yhä taloudellisemmat, ympäristöystävällisemmät sekä sosiaalisesti kestävämmät olympialaiset. The post Kansainvälisen Olympiakomitean markkinointijohtaja Timo Lumme: ”Kestävien toimenpiteiden edistäminen vaatii yhteistyötä” appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Sisäinen arviointi valmistui: suomalaisessa huippu-urheilussa eletään vakiinnuttamisvaihetta
  by Suomen Olympiakomitea on 22/01/2021 at 11:15

  Huippu-urheilun sisäisen arvioinnin lähtökohtina olivat muun muassa huippu-urheilun strategiset tavoitteet kaudella 2017-2020, vuonna 2016 tehdyn huippu-urheilun ulkoisen arvioinnin toimenpide-ehdotukset ja suomalaiselle huippu-urheiluverkostolle loppuvuodesta 2020 tehty kysely. Suomalaisen huippu-urheilun sisäinen arviointi 2020 on julkaistu. Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen (KIHU) ja Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön yhteistyönä toteutettua arviointia peilattiin paitsi suomalaisen huippu-urheilun strategisia tavoitteita kaudella 2017-2020 myös vuonna The post Sisäinen arviointi valmistui: suomalaisessa huippu-urheilussa eletään vakiinnuttamisvaihetta appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Kolme uutta urheilijaa valittiin Tokion paralympialaisiin
  by Suomen Olympiakomitea on 22/01/2021 at 10:31

  Suomen Paralympiakomitean hallitus vahvisti torstain kokouksessaan Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön esityksen kolmesta uudesta urheilijavalinnasta Tokion paralympialaisiin. Valituksi tulivat mäntsäläläiset ratsastajat Katja Karjalainen ja Pia-Pauliina Reitti sekä haapaveteläinen ampumaurheilija Jarkko Mylly. Jo aiemmin Tokion joukkueeseen oli nimetty viisi urheilijaa: yleisurheilijat Leo-Pekka Tähti, Toni Piispanen, Amanda Kotaja ja Marjaana Heikkinen sekä jousiampuja Jere Forsberg. Tokion paralympialaiset piti alun perin järjestää elo-syyskuun vaihteessa 2020, mutta koronaviruspandemian vuoksi ne siirtyivät vuodella eteenpäin. Uudet The post Kolme uutta urheilijaa valittiin Tokion paralympialaisiin appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Haettavissa korona-avustusta urheiluseuroille – hakuaika päättyy 15.2.2021
  by Suomen Olympiakomitea on 22/01/2021 at 07:54

  Opetus- ja kulttuuriministeriö on avannut avustushaun urheiluseuroille toiminnan jatkumisen turvaamiseksi koronapandemian aikana. Avustuksen tavoitteena on lievittää koronapandemian seuralle aiheuttamia taloudellisia menetyksiä. Hakuaika päättyy 15. helmikuuta 2021.  Avustuksen kohteena on lasten ja nuorten tavoitteellinen, kilpa- ja huippu-urheiluun tähtäävä toiminta urheiluseuroissa. Avustusta voi saada koronaviruksen aiheuttamien tappioiden kattamiseen; toiminnan väliaikaisen keskeytymisen, tapahtumien peruuntumisen, siirtymisen tai uudelleenjärjestelyn aiheuttamiin The post Haettavissa korona-avustusta urheiluseuroille – hakuaika päättyy 15.2.2021 appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Pikajuoksuvalmentaja Petteri Jouste on huolissaan valmentajien koulutuksesta: ”Huippu-urheiluun tarvitaan lisää osaamista ja kansainvälisyyttä”
  by Suomen Olympiakomitea on 21/01/2021 at 13:25

  Nooralotta Neziri, Anniina Kortetmaa, Aino Pulkkinen, Marja Räsänen, Julia Enarvi, Sara Francis, Oskari Lehtonen… Nykyisten valmennettavien lista on pitkä, mutta Petteri Jousteen yli 30-vuotiselle valmentajauralle mahtuu kokonaisuudessaan vaikuttava määrä urheilijatarinoita – myös hänen omansa. Petteri Jousteen sydän on aina sykkinyt urheilulle ja jo lapsena liikkuminen oli hänelle osa jokapäiväistä elämää. Hän kertoo, että lapsuudessa lajikattaus The post Pikajuoksuvalmentaja Petteri Jouste on huolissaan valmentajien koulutuksesta: ”Huippu-urheiluun tarvitaan lisää osaamista ja kansainvälisyyttä” appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta urheiluun
  by Suomen Olympiakomitea on 21/01/2021 at 10:00

  (Päivitetty 21.1.2021 klo 12.00) Suomen hallitus teki 23.10.2020 periaatepäätöksen paikallisista ja alueellisista suosituksista koronaepidemian leviämisen estämiseksi. Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tarkensivat periaatepäätöstä omalla suosituksellaan sisätiloissa järjestettävän liikunta- ja kulttuuritoiminnan osalta. Hallituksen periaatepäätös sekä OKM:n ja THL:n suositus antavat alueellisille ja paikallisille viranomaisille mahdollisuuden tehdä tarvittaessa kulloinenkin epidemiatilanne huomioivia alueellisia ja paikallisia päätöksiä epidemian The post Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta urheiluun appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Karoliina Ketola: Liikunta puheeksi kuntavaaleissa
  by Suomen Olympiakomitea on 20/01/2021 at 13:40

  Liikunnan merkitys kunnille on monitahoinen ja suurempi kuin monesti ymmärretäänkään. Liian vähäisestä liikunnasta aiheutuvat vuotuiset kustannukset ovat varovaisenkin arvion mukaan noin 550€ asukasta kohti. Lasku on yli viisinkertainen verrattuna esimerkiksi kuntien liikuntatoimen nettokustannuksiin. Yhteiskunnallisten haasteiden ja rakennemuutosten myötä liikunnan merkitys voi entisestään kasvaa. Sote-toiminnan siirtyessä kunnilta suurempiin yksiköihin kuntien vastuulle jää tärkeiden sivistystehtävien lisäksi hyvinvoinnin The post Karoliina Ketola: Liikunta puheeksi kuntavaaleissa appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Kesälajien urheilija-apuraha 162 urheilijalle
  by Suomen Olympiakomitea on 20/01/2021 at 10:07

  Opetus- ja kulttuuriministeriö on tehnyt päätöksen kesälajien urheilija-apurahoista. Kaikkiaan apurahaa myönnettiin 1 424 000 euroa 162 urheilijalle. 162 urheilijaa 32 lajista – siinä ison kuvan kehykset opetus- ja kulttuuriministeriön keskiviikkona julkaisemasta kesälajien urheilija-apurahapäätöksestä. Päätös on tehty Huippu-urheiluyksikön esityksen pohjalta, ja sitä valmistellessa on tehty yhteistyötä lajiliittojen kanssa. 20 000 euron apuraha myönnettiin 20 urheilijalle, 10 000 euron The post Kesälajien urheilija-apuraha 162 urheilijalle appeared first on Suomen Olympiakomitea.