Olympiakomitea

Suomen Olympiakomitea Liikunnasta ja urheilusta elinvoimaa Suomeen

 • 100 päivää Tokioon: urheilijat ja joukkueet luottavaisina kohti olympiakisoja
  by Suomen Olympiakomitea on 14/04/2021 at 14:27

  100 päivää Tokioon livelähetyksessä suunnattiin katseet kohti tulevia kesäolympialaisia. Lähetyksessä kuultiin Suomen joukkueen valmistautumisesta urheilijoiden ja joukkueen johdon kertomana. Lisäksi saatiin maistiaiset joukkueen kisa-asuista. Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori toi tilaisuuteen terveisensä. – Olympialaisilla voi olla valtavan iso merkitys meille kaikille. Kesäolympialaiset ovat olleet merkittävin tapahtuma maailmalla jo vuosikymmeniä ja ne ovat valtava elämysten ja tunteiden The post 100 päivää Tokioon: urheilijat ja joukkueet luottavaisina kohti olympiakisoja appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Icepeakin olympiamallisto Tokion kesäkisoihin julki
  by Suomen Olympiakomitea on 14/04/2021 at 12:04

  Lahtelainen Luhta Sportswear Company toimittaa Tokion kisoihin kaikki Suomen olympiajoukkueen urheilijoiden asut edustuskäyttöön, vapaa-ajalle, harjoitteluun ja lämmittelyyn itse urheilusuorituksen ulkopuolella. Yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa syntynyt mallisto ottaa huomioon urheilijoiden tarpeet eri tilanteissa. Ulkoasultaan hillityn pelkistetty mallisto edustaa suomalaisen designmaailman tyylikkyyttä yhdistettynä toiminnallisuuteen. Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön varajohtaja ja kisatiimin päällikkö Leena Paavolainen on tyytyväinen vuodesta 2018 jatkuneeseen yhteistyöhön The post Icepeakin olympiamallisto Tokion kesäkisoihin julki appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Olympiakomitea: Hallituksen exit-strategiassa merkittäviä epäkohtia
  by Suomen Olympiakomitea on 14/04/2021 at 09:00

  Olympiakomitea ja sen 119 jäsenjärjestöä ovat jättäneet yhteisen lausunnon hallituksen exit-strategiasta. Liikunta- ja urheiluyhteisö näkee, että luonnoksessa exit-strategiaksi on merkittäviä epäkohtia liikunnan ja urheilun näkökulmasta. – Ehdotettu liikunnan ja urheilun rajoituksien purkamisen aikataulu ei ole millään muotoa oikeasuhtainen etenkään, kun sitä vertaa esitettyihin yhteiskunnan muiden osa-alueiden rajoituksien purkamisen aikatauluihin, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen toteaa. – The post Olympiakomitea: Hallituksen exit-strategiassa merkittäviä epäkohtia appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • OlympiaCast: Laadukas valmennus ja monipuolinen sisältö saavat nuoret urheilijat yläkoululeireille – Tiia Hautala luotsaa tulevaisuuden tähtiä Tampereella
  by Suomen Olympiakomitea on 14/04/2021 at 06:22

  Tiia Hautala on yksi Suomen kaikkien aikojen parhaita moniottelijoita. Seitsenottelussa hänen parhaat saavutuksensa arvokilpailuissa olivat viides sija Sevillan MM-kisoissa 1999 ja kahdeksas sija Sydneyn olympialaisissa vuonna 2000. Lisäksi palkintokaapista löytyy lukuisa määrä SM-mitaleja. Hautalan ennätys seitsenottelussa on Sevillan MM-kisoissa oteltu 6369 pistettä, joka on edelleen Suomen toiseksi paras ottelutulos. Nykyisin hän toimii valmentajana Varalan urheiluopistossa The post OlympiaCast: Laadukas valmennus ja monipuolinen sisältö saavat nuoret urheilijat yläkoululeireille – Tiia Hautala luotsaa tulevaisuuden tähtiä Tampereella appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Vastuullisuusohjelma käytäntöön: golfin, nyrkkeilyn ja jalkapallon esimerkkejä vastuullisuustyöstä
  by Suomen Olympiakomitea on 14/04/2021 at 06:09

  Olympiakomitean vastuullisuusklinikalla käsiteltiin vastuullisuusohjelman käytäntöön vientiä liikunnan ja urheilun kentällä. Vastuullisuusklinikalla vastuullisuusohjelmaa edistäviä toimintamallejaan esittelivät Golf-, Nyrkkeily- ja Palloliitto. Keväällä 2020 julkaistun vastuullisuusohjelman tavoitteena on tukea vastuullisen liikunnan ja urheilun toteutumista kaikissa olosuhteissa. Urheiluyhteisön yhteinen vastuullisuusohjelma on laadittu yhteistyössä Olympiakomitean ja lajiliittojen kanssa. Olympiakomitean vastuullisuuspäällikön Elina Laineen mukaan ohjelma on edennyt käytäntöön hyvin jo usealla The post Vastuullisuusohjelma käytäntöön: golfin, nyrkkeilyn ja jalkapallon esimerkkejä vastuullisuustyöstä appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Kodikas kupla Tokion kisakylään
  by Suomen Olympiakomitea on 14/04/2021 at 06:00

  Tokion kesäolympialaisiin suuntaava Suomen olympiajoukkue koostuu noin 50 urheilijasta. Kisakylässä joukkueella on omien huoneiden lisäksi käytössään 70-neliöinen olohuone. Klassisesta tyylistä tunnettu Vepsäläinen sisustaa kisaolohuoneen tilaksi, jossa urheilijat voivat rentoutua, palautua ja latautua mahdollisimman hyvin. Miltä näyttää suomalaisten urheilijoiden kisaolohuone heinäkuussa käynnistyvissä Tokion olympialaisissa? Televisiokameroiden välityksellä sitä ei pääse näkemään, mutta sen skandinaavisen hillitty ja harmoninen The post Kodikas kupla Tokion kisakylään appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Jan Vapaavuori: Liikunta on yhteiskuntamme tukipilareita ja siksi sen tukeminen on kokoaan suurempi asia
  by Suomen Olympiakomitea on 13/04/2021 at 05:39

  Terveyttä, elämänlaatua ja kavereita. Yhdessä tekemistä ja yhdessä kokemista. Suuria tunteita. Tekemisen ja itsensä ylittämisen riemua. Sisukkuutta ja sinnikkyyttä. Niin voittamisen kuin häviämisen taitoa. Ihmisenä kehittymistä ja kasvamista. Parempaa unta ja mielen terveyttä. Liikunta ja urheilu tuottavat monen muun hyvän ohella juuri näitä asioita. Siksi tarvitsemme niitä lisää. Aivan erityisesti tänä haastavana aikana, jota juuri The post Jan Vapaavuori: Liikunta on yhteiskuntamme tukipilareita ja siksi sen tukeminen on kokoaan suurempi asia appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Yläkoululeirillä opitaan urheilijan elämää – haku ensi syksyn leireille on käynnissä
  by Suomen Olympiakomitea on 12/04/2021 at 13:26

  Yläkoululeireillä nuori urheilija saa eväitä urheilijaksi kasvamiseen. Leireillä vahvistetaan urheilullisia elämäntapoja, urheilulliseen kehittymiseen sekä koulutehtäviin ja opiskelujen hoitamiseen. Leireillä opiskeltuja tietoja ja taitoja harjoitellaan jokapäiväisessä arjessa. Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa usean lajin valmennusjärjestelmää ja urheilijan polkua. Leireillä valmennusta toteutetaan lajin määrittelemien valmennuslinjausten mukaisesti, joka yläkouluikäisillä tarkoittaa monipuolisten taito- ja fyysisten ominaisuuksien harjoittelua lajitaitojen ohella. Leireillä The post Yläkoululeirillä opitaan urheilijan elämää – haku ensi syksyn leireille on käynnissä appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • KUNTAVAALIT EXTRA: OlympiaCastin vieraina Marko Asell, Ville Kaunisto ja Hanna Kosonen
  by Suomen Olympiakomitea on 12/04/2021 at 12:16

  Olympiakomitean kuntavaalipodcastsarja käynnistyy. Sarjassa eri puolueiden kansanedustajat keskustelevat liikunnan ja urheilun merkityksestä kuntavaaleissa. Ensimmäisessä osassa mukana on viime kuntavaalien kolme suurinta puoluetta. Podcastissa keskustelemassa ovat urheilutaustaiset kansanedustajat Marko Asell (sd) Nokialta, Ville Kaunisto (kok) Kouvolasta ja Hanna Kosonen (kesk) Savonlinnasta.  Liikunta näkyy puolueiden kuntavaaliteemoissa Kampanjointi kesän kuntavaaleja varten on jo hyvässä vauhdissa, ja puolueet ovat julkaisseet ohjelmiaan. Kansanedustajat nostivat podcastissa näkökulmia, miten liikunta näkyy heidän puolueensa vaaliteemoissa.   Keskusta painottaa kuntavaaliteemoissaan liikunnan saavutettavuutta. – Liikunnan tulee olla The post KUNTAVAALIT EXTRA: OlympiaCastin vieraina Marko Asell, Ville Kaunisto ja Hanna Kosonen appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Huippu-urheilijat ovat Leader Foodsille energiankulutuksen ammattilaisia, joita kannattaa kuunnella
  by Suomen Olympiakomitea on 12/04/2021 at 11:00

  Suomen Olympiakomitea ja Leader Foods ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Suomen olympiajoukkueen virallisena kumppanina Leader Foods varustaa joukkueen urheilijat turvallisilla, Suomessa valmistetuilla urheiluravinteilla. 20 vuotta täyttävä Leader Foods Oy on suomalainen elintarvikealan yritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi laadukkaita ja terveellisiä proteiini-, välipala- ja terveystuotteita, vitamiineja ja urheiluravinteita. Tuotteet on suunniteltu sopimaan yhtä hyvin kuntoilijoille ja aktiiviliikkujille The post Huippu-urheilijat ovat Leader Foodsille energiankulutuksen ammattilaisia, joita kannattaa kuunnella appeared first on Suomen Olympiakomitea.