Olympiakomitea

Suomen Olympiakomitea Liikunnasta ja urheilusta elinvoimaa Suomeen

 • Suomalaiset Tokiossa torstaina 5.8.
  by Suomen Olympiakomitea on 04/08/2021 at 15:40

  Naisten golfin olympiaturnaus jatkuu toisella kierroksella. Mira Potkonen ottelee paikasta finaaliotteluun. Yleisurheilussa useita suomalaislajeja.   Korkeushyppääjä Ella Junnila pääsee vauhtiin yleisurheilustadionilla, kun korkeushypyn karsinta käynnistyy klo 3:10. Junnila on hakenut virettä ulkoradoille hyvän hallikauden jälkeen. – Tällä kaudella ei ole ollut varsinaista yhtä akilleen kantapäätä, hyppy on ollut kokonaisuutena pikkuisen hakusessa. Jos sen hypyn saa The post Suomalaiset Tokiossa torstaina 5.8. appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Kuivistolle jo neljäs Suomen ennätys Tokiossa
  by Suomen Olympiakomitea on 04/08/2021 at 12:06

  Hurjassa vireessä oleva Sara Kuivisto paineli 1500 metrin välierissä jälleen Suomen ennätyksen uusille lukemille. Tällä kertaa aika kirjataan lukemiin 4.02,35. Kuivisto juoksi jo alkuerissä ajan 4.04,10. Kuiviston hieno välieräjuoksu ei riittänyt finaaliin, kun molemmista eristä viisi parasta etenivät suoraan loppukilpailuun ja aikavertailusta jatkoon eteni kaksi urheilijaa. Kuivisto oli välierien kokonaistuloksissa upeasti 15:s ja jäi finaalipaikasta The post Kuivistolle jo neljäs Suomen ennätys Tokiossa appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Kaija Mustonen 80 vuotta
  by Suomen Olympiakomitea on 04/08/2021 at 09:51

  Onnittelemme 80 vuotta täyttävää Kaija Mustosta, Suomen viimeisintä pikaluistelun olympiavoittajaa. Mustonen on hiihtäjiä lukuun ottamatta ainoa suomalainen nainen, joka on saavuttanut neljä olympiamitalia. Kaija Mustonen kasvoi Helsingissä Kallion kentän kupeella. Hän osallistui ensi kerran pikaluistelun MM-kisoihin 1958 ja voitti ensimmäisen SM-kultansa 1962. Innsbruckin olympiakisoissa 1964 Mustonen saavutti hopeamitalin 1500 metrillä ja pronssin 1000 metrillä. Neljä The post Kaija Mustonen 80 vuotta appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Yksi karsintaheitto riitti – Lassi Etelätalo vakuuttavasti keihäsfinaaliin
  by Suomen Olympiakomitea on 04/08/2021 at 01:11

  Lassi Etelätalo ei ole koskaan jäänyt karsintaan arvokisoissa. Komea putki sai jatkoa Tokion Olympialaisten keihäskarsinnassa. Lassi Etelätalo ei kauaa viihtynyt Tokion Olympiastadionilla karsinta-aamuna. Keihäs kantoi avausheitolla Etelätalon kauden parhaisiin lukemiin, 84,50. Karsintaraja ylittyi tasan metrillä, joten Etelätalo pääsi välittömästi keskittymään lauantain loppukilpailuun. – Tätä varten on tehty työtä, että täällä ollaan elämänsä kunnossa. Ennätystä ei The post Yksi karsintaheitto riitti – Lassi Etelätalo vakuuttavasti keihäsfinaaliin appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Suomalaiset Tokiossa keskiviikkona 4.8.
  by Suomen Olympiakomitea on 03/08/2021 at 15:58

  Naisten golfin olympiaturnaus alkaa. Rullalautailussa kilpaillaan park-kilpailu. Yleisurheilussa vilkas suomalaispäivä. Naisten golfturnaus pyörähtää käyntiin huomenna. Kierrokset alkavat miesten pelien tapaan klo 1:30. Suomen edustajat turnauksessa ovat Matilda Castren ja Sanna Nuutinen, jotka uskovat, että kisasta tulee kovatasoinen, paikalla on mm. lukuisa joukko pelaajia naisten ammattilaiskiertueelta. Myös kisaolosuhteet ovat ensiluokkaiset, Kasumigasekin kenttä saa heiltä kehuja. – The post Suomalaiset Tokiossa keskiviikkona 4.8. appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Savolainen taipui pronssiottelussa
  by Suomen Olympiakomitea on 03/08/2021 at 12:13

  Arvi Savolainen kamppaili kreikkalais-roomalaisen painin (-97kg) pronssiottelussa Iranin Mohammadhadi Saravia vastaan, mutta iranilainen vei kovatempoisen ottelun ja pronssimitalin lukemin 9-2. Savolaisen turnaus päättyy näin ollen viidenteen sijaan. – Homma oli täysin hallussa. Ehkä se oli sitten liian hyvin hallussa, kun lähdin ryntäilemään. Luulin, että se hoituu jatkamalla hyökkäävästi, mutta se oli virhearvio ja avasi vastustajalle The post Savolainen taipui pronssiottelussa appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Toholammilta Tokioon – Leader-patukoilla pääsee pitkälle
  by Suomen Olympiakomitea on 03/08/2021 at 10:55

  Elintarvikeala on kilpailtu bisnes, jossa menestyksen eväitä ovat jatkuva tuotekehitys, tehokas tuotanto ja vetovoimainen markkinointi. Suomen patukkabisneksen edelläkävijä Leader Foods hakee kasvua Euroopan ja Yhdysvaltain markkinoilta. Leaderin patukat löysivät tiensä myös Tokioon Suomen olympiajoukkueen matkaevääksi. Maku, koostumus ja raaka-aineet. Siinä patukkatehtailijan kolme keskeisintä tekijää hyvän patukan valmistuksessa. Leader Foodsilla patukoiden koostumus on pitkän ja kunnianhimoisen The post Toholammilta Tokioon – Leader-patukoilla pääsee pitkälle appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Suomen toinen olympiamitali Tokiosta varmistui – Mira Potkonen ensimmäisenä naisena kovaan joukkoon
  by Suomen Olympiakomitea on 03/08/2021 at 08:49

  Ennen Mira Potkosta henkilökohtaisen olympiamitalin kaksista perättäisistä kesäkisoista on onnistunut voittamaan 36 suomalaista, joista peräti 28 teki tempun ennen toista maailmansotaa. Mira Potkonen on varmistanut Suomen joukkueen toisen mitalin Tokion Olympialaista. Mitali varmistui, kun Potkonen voitti nyrkkeilyn 60-kiloisten puolivälierässä Turkin Esra Yildizin tuomariäänin 3-2. – Mitali taskussa, ja matka jatkuu, Potkosen valmentaja Maarit Teuronen totesi The post Suomen toinen olympiamitali Tokiosta varmistui – Mira Potkonen ensimmäisenä naisena kovaan joukkoon appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Arvi Savolainen paini pronssiotteluun
  by Suomen Olympiakomitea on 03/08/2021 at 02:25

  Edellinen suomalainen painin olympiamitalisti on Sydneystä 2000 pronssia ja Ateenasta 2004 hopeaa napannut Marko Yli-Hannuksela. Arvi Savolainen on edennyt kreikkalais-roomalaisen painin 97 kilon sarjassa pronssiotteluun. Paikka mitaliotteluun varmistui, kun Savolainen voitti tiistaiaamun keräilyottelussa Kirgisian Uzur Dzhuzupbekovin kypsällä esityksellä 4-1. Ratkaiseva oli Savolaisen taaksemeno kirgiisin yritettyä niskalenkkiä. – Kaveri yritti riskillä väkisin saada pisteitä. Olin hereillä The post Arvi Savolainen paini pronssiotteluun appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Suomalaiset Tokiossa tiistaina 3.8.
  by Suomen Olympiakomitea on 02/08/2021 at 15:40

  Yleisurheilussa Elmo Lakka juoksee 110 m alkuerissä ja nyrkkeilyssä Mira Potkonen kohtaa turkkilaisen. Arvi Savolainen ottelee paikasta pronssiotteluun. Yleisurheilussa nähdään huomenna vain yksi suomalaissuoritus, kun Elmo Lakka juoksee 110 m aitojen viidennessä alkuerässä klo 13:42. Hän analysoi rataa nopeaksi ja kertoo, että viimeistely on sujunut suunnitellusti. – Jaloissa ja kropassa on ihan hyvä fiilis ja The post Suomalaiset Tokiossa tiistaina 3.8. appeared first on Suomen Olympiakomitea.