More

Knights eteni sensaatiomaisesti finaaliin!

Viime viikolla U15-joukkue Knightsin mahdollisuudet välierässä Turku Trojansia vastaan ennakoitiin haastaviksi. Joukkue onnistui kuitenkin kaivamaan itsestään tiukassa paikassa kaiken potentiaalin esiin, ja etenivät finaaliin todella tiukan ottelun jälkeen. Tässä otteluraportti välierästä.

Turku Trojans – Knights 52-54 (14-14)

Ottelun lähtökohdat eivät olleet Knightsille otolliset, sillä runkosarjan ottelu oli päättynyt suurinumeroisesti Trojansille. Lisäksi Trojans oli liikkeellä jonkin verran suuremmalla rosterilla. Ottelu ei saanut parasta mahdollista alkua, kun Trojans palautti aloituspotkun suoraan pohjiin. Vaikka Knights paransi puolustuspelaamistaan, onnistui Trojansin todella liukasliikkeinen keskushyökkääjä viemään pallon vielä toisenkin kerran Knightsin maalialueelle ennen kuin vieraat heräsivät. Laitahyökkääjä Miska Loukimo juoksi pallon maalialueelle ja lisäpisteestä huolehti Vilho Rytkönen. Pelinrakentaja Veeti Altio juoksi vielä ennen puoliaikaa puoliaikatulokseksi jännittävät 14-14.

Toiselle puoliajalle molemmat joukkueet jättivät puolustukset pukukoppiin ja keskittyivät lähinnä hyökkäämään. Pisteitä tehtiin lähes vuorotahtiin mutta Knights pysyi sitkeästi johdossa. Ottelu ratkesikin loppujen lopuksi viimeisellä minuutilla, kun tilanteessa 44-54 Trojans onnistui viemään pallon maalialueelle ja onnistui vielä lisäpisteessä kellossa ollessa jäljellä enää vajaa minuutti peliaikaa. Lyhyenä potkaistu aloituspotku päätyi Iiro Kontkasen näppeihin joka ei pallon kanssa hölmöillyt. Trojansin käytettyä kaikki aikalisänsä Knightsilla oli helppo työ käyttää kello loppuun.

Hyökkäyksen valmentaja Jussi Ala-Tuuhonen: Tiukka taistelu oli. Juoksupeli toimi niin hyvin, ettei heittoa erityisemmin tarvittu. Olimme linjoissa juuri sen verran parempia, että lopputulos on oikeutettu mutta molemmat joukkueet pelasivat hyvän ottelun. Erityisesti mieltäni ylensi se, että ratkaisijoita löytyi laajalla rintamalla, vaikkapa hyviä juoksuja esittäneet Jaakko Raunio ja Julia Korhonen sekä komeita kiertopelejä esittänyt Toni Mälkki.

Puolustuksen valmentaja Antti Kettunen: Jussin esiin nostama linjapeli oli tänään se millä me pelin voitimme. Koko linjanelikko: Felix Lehtonen, Nuutti Paavola, Miro Vikström ja Lauri Latva-Pukkila tekivät erinomaista työtä. Kuten numerot osoittavat, puolustus pelasi kaukana parhaasta tasostaan mutta onneksi tänään hyökkäys pystyi vastaamaan vastustajan esittämään huutoon. Vaikka puolustus päästikin paljon pisteitä, koko pelaajisto teki varmasti kaikkensa tehdäkseen vastustajan elämästä mahdollisimman vaikeaa. Vaikkei ottelu todellakaan ollut täydellinen, on edessä kuitenkin finaali jonne pääsy ei kauden alussa näyttänyt mitenkään mahdolliselta. Joukkue on kehittynyt eikä tässä vaiheessa otteluita tarvitse lähteä häviämään. Luvassa on mielenkiintoinen finaali.