More

Goesch ja Pohjalainen Suomen mestareiksi Joroisissa

Henrik Goesch ja Tiina Pohjalainen voittivat triathlonin puolimatkan yleisen sarjan SM-lähdöt lauantaina Joroisissa.

Puolimatkan SM-mitaleista kilpailtiin Joroisissa lauantaina. Kilpailu käytiin upeissa olosuhteissa, tyynessä ja lämpimässä säässä. Puolimatkalla kilpailumatkat ovat 1,9 km uinti, 90 km pyöräily ja 21,1 km juoksu.

Miesten voittoon nousi vahvalla juoksuosuudella Turun Urheiluliiton Henrik Goesch loppuajalla 3.47,55. Puolimatkan SM-kulta oli Goeschille kolmas.

Uinti meni hyvin ja pyörällä tiesin, että Juha-Matti (Halonen) tulee kovaa takaa. Yritin rimpuilla siinä kyydissä, mutta en pysynyt. Juoksussa sain vauhdin päälle ja ohitin Halosen 6-7 kilometrin kohdalla. Loppu tuli hyvin, Goesch kommentoi.

Toiseksi sijoittui SM-kilpailun ulkopuolella kisannut Venäjän Andrey Bryakhankov, joka jäi Goeschille minuutin ja 18 sekuntia. SM-hopeaa nappasi päivän nopeimman pyöräajan kellottanut TriathlonSuomen Juha-Matti Halonen, jonka loppuaika oli 3.51,05. SM-pronssille ylsi Nastola Triathlonin Toni Pystö loppuajalla 3.59,13.

Naisten SM-kultaa voitti TriathlonSuomen Tiina Pohjalainen loppuajalla 4.23,48. Pohjalainen otti kilpailun johtopaikan pyöräosuudella ja piti sen loppuun saakka. Puolimatkan Suomen mestaruus oli Pohjalaiselle uran ensimmäinen.

– Uinti ei ollut paras mahdollinen, mutta varsinkin pyöräilyn toinen kierros kulki omaa vauhtia ja juoksu oli varsin mukava. Treeni on purrut hyvin ja kehitystä on tullut, Pohjalainen totesi.

SM-hopealle ylsi KUTU Triathlonin Heidi Hyvärinen, joka jäi Pohjalaiselle 3.43. SM-pronssille ylsi Team Manyonen Anni Antikainen ajalla 4.31,11.

Upea sää siivitti kilpailijat huippuaikoihin kautta linjan. Puolimatkalle osallistui 650 kilpailijaa ja koko Joroisten viikonloppu keräsi yhteensä 1000 kilpailijaa. Finntriathlonin seuraava tapahtuma järjestetään Tahkolla 10.8, jossa kilpaillaan täysmatkan SM-mitaleista.