More

Arvi Savolainen EM-pronssiotteluun painin 23-vuotiaiden EM-kisoissa

ielä juniori-ikäinen Lahden Ahkeran Arvi Savolainen taisteli tänään upeasti ja selviytyi keskiviikkoiltana oteltavaan sarjan 97 kg pronssiotteluun Istanbulissa käynnissä olevissa 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa. Toni Ojala sarjassa 72 kg ja Vili Ropponen sarjassa 82 kg taistelevat keskiviikkoaamun keräilyotteluissa pronssiottelupaikoista.

Savolainen voitti ensimmäisessä ottelussa upeasti Azerbaidzanin Orkhan Nuriyevin pistein 4-1. Nuriyev voitti vuosi sitten 23-vuotiaiden EM-finaalissa Elias Kuosmasen. Toisella kierroksella Savolainen voitti Bulgarian Milovin 8-0, mutta semifinaalissa Ukrainan Vladen Kozliuk teki suomalaisesta tylysti selvää pistein 10-0.

Savolaisen EM-pronssiottelu painitaan keskiviikkoiltana ja vastaan asettuu joko Saksan Jan Zirn tai Serbian Janko Ivetic.

Muista suomalaisista sekä Toni Ojala että Vili Ropponen voittivat avausottelunsa, mutta kärsivät toisissa otteluissaan tappiot. Heidät voittaneet painijat selviytyivät kuitenkin omissa sarjoissaan loppuotteluihin ja kumpikin suomalainen pääsee keskiviikkoaamuna keräilyotteluun, jonka voittamalla avautuu paikka pronssiottelussa. Ojala kohtaa sarjassa 72 kg Bulgarian Stoyan Kubatovin ja Ropponen sarjassa 82 kg Kroatian Filip Sacicin.

Muista suomalaisista sarjassa 67 kg Mikko Peltokangas samoin kuin jo tiistaina urakkansa aloittaneet Matias Lipasti sarjassa 77 kg ja Toni Metsomäki sarjassa 87 kg eivät selviytyneet mitaliotteluihin.